Pazar, Mayıs 28, 2006

"İngiltere'de sevgilisi tarafından reddedildiği sanılan bir kişi, 500 sterlin değerindeki pırlanta yüzüğü mızıka çalarak para toplayan dilencinin kutusuna bıraktı. İngiltere'nin Shrewsbury kasabasında yaşanan trajikomik olayda muhtemelen sevgilisi tarafından reddedilen bir adam meydanda mızıka çalarak para toplayan dilencinin kutusuna 500 sterlinlik (1,350 YTL) pırlanta yüzüğü bıraktı.
Olaya önce bir anlam veremeyen Tim Pockett adındaki fakir müzisyen alyansın 2.5 karat değerinde pırlanta bir yüzük olduğunu fark edince doğru polis merkezine gitti.
Daily Mail Gazetesi'nin haberine göre Pockett, "Kendi halimde dalmış enstrümanımı çalıyordum ki biri kulağıma eğilip "Bu seni birkaç gün idare eder" dedi ve yüzüğü önümdeki kutuya attı. Önce sahtedir diye önemsemedim. Eve dönerken baktım ki üzerinde markası var, çalıntıdır diye polise teslim ettim" diye konuştu.
28 gün içinde sahibi bulunmazsa Pockett'a iade edilecek yüzük için komiser Dave Walton, "O anda alyansı bırakan kişinin ruh halini bilmiyoruz. Belki acele alınmış bir karardır. Birkaç gün daha bekleyeceğiz" dedi. "

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa